شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه اخیر خود، سند ملی توسعه علوم و فناوریهای کوانتومی را به تصویب رساند. این سند با تمرکز بر استراتژیهای ده ساله، نقشه راه توسعه این حوزه مهم و راهبردی در کشور را ترسیم میکند.
غلامرضا بصیرنیا، دبیر شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به اهمیت روزافزون فناوریهای کوانتومی در عرصههای گوناگون جهانی و ضرورت سرمایهگذاری ایران در این زمینه، جزئیات مصوبه این شورا را تشریح کرد. وی اظهار داشت که در این جلسه، اهمیت و الزامات توسعه فناوریهای کوانتومی در ایران، تجارب ۲۸ کشور پیشرو در این حوزه و حجم سرمایهگذاریهای جهانی مورد بررسی قرار گرفت.
دبیر شورای معین همچنین به بررسی وضعیت کنونی فناوریهای کوانتومی در ایران و چالشهای پیش روی توسعه آن پرداخت و افزود: سند ملی توسعه علوم و فناوریهای کوانتومی برای یک بازه زمانی ده ساله و در شش بخش شامل اصول و مبانی ارزشی، چشمانداز، اهداف کلان و شاخصهای ارزیابی، راهبردها و اقدامات ملی، حوزههای اولویتدار و سازوکار اجراییسازی و نظارت بر اجرای سند به تصویب رسید.

بصیرنیا در پایان سخنان خود تصریح کرد: در این سند ملی، اهداف کلان و وضعیت شاخصهای موجود و مطلوب در زمینههای توسعه آموزش عالی، تامین نیروی انسانی متخصص، تعداد پژوهشگران فعال، جایگاه ایران در تولیدات علمی جهانی (انتشار مقالات و ثبت اختراعات بینالمللی)، تعداد آزمایشگاههای تخصصی، حجم قراردادهای پژوهشی دانشگاهها و پژوهشگاهها با صنایع و دستگاههای اجرایی و میزان سرمایهگذاری در این حوزه به طور دقیق احصا و پیشبینی شده است. انتظار میرود با اجرای این سند، حجم سرمایهگذاری کشور در حوزه علوم و فناوریهای کوانتومی طی سه سال آینده به پنجاه میلیون دلار برسد.