با وجود توقف موقت تعرفهها، شرکتهای آمریکایی به منظور کاهش اثرات تعرفههای پایه (تقریباً ۱۰ درصد در سراسر جهان)، تعرفههای متقابل احتمالی پس از پایان مهلت ۹۰ روزه، و تعرفههای نیمهرسانا که به زودی اعلام خواهد شد، در حال بازسازی زنجیره تامین خود هستند.
همانطور که میدانیم، تعرفههای سه رقمی بر واردات محصولات از چین به آمریکا میتوانست منجر به افزایش شدید قیمت آیفون شود. حذف فعلی گوشیهای هوشمند از سیاست تعرفهای دونالد ترامپ، مصرفکنندگان آمریکایی را از پرداخت هزاران دلار بیشتر برای آیفون 17 پرو یا آیفون 17 پرو مکس نجات میدهد. اما ترامپ همچنین اعلام کرده است که هیچ استثنایی وجود نخواهد داشت و به اعمال تعرفه بر نیمهرساناهای وارداتی به آمریکا نیز اشاره کرده که بر تمام گوشیهای ارسالی به آمریکا تاثیر خواهد گذاشت.
واقعیت این است که هیچکس، حتی ترامپ، نمیداند این آشفتگی تعرفهای به کجا خواهد انجامید. علاوه بر اپل، گوگل نیز با مشکل تعرفهها مواجه بود. در طول چند سال گذشته، این زیرمجموعه آلفابت، تولید پیکسل را به ویتنام و هند منتقل کرد. اخیراً، نشریه The Economic Times گزارش داد که گوگل قصد دارد تولید خط گوشیهای هوشمند خود، بهویژه واحدهای پیکسل که قرار است به آمریکا ارسال شوند، را از ویتنام به هند منتقل کند.

برای این منظور، این غول جستجو ظاهراً با شرکای تولیدی خود، فاکسکان و دیکسون تکنولوژی، در مورد انتقال بخشی از تولید پیکسل به هند گفتگو کرده است. گوگل همچنین با برخی از تامینکنندگان خود در مورد تولید قطعاتی مانند شارژر، حسگر اثر انگشت، باتری و محفظه در هند صحبت کرده است. در حال حاضر، بیشتر قطعات مورد استفاده برای ساخت مدلهای پیکسل تولید شده در هند، به این کشور وارد میشوند.
دلیل این تصمیم، تعرفههای متقابل ۴۶ درصدی بر صادرات ویتنام به آمریکا است که در حال حاضر متوقف شده است. تعرفه متقابل بر واردات آمریکا از هند، نیز متوقف شده، ۲۶ درصد است. این تفاوت ۲۰ درصدی به این معنی است که اگر تعرفههای متقابل مجدداً اعمال شوند، گوگل مجبور خواهد شد مالیات واردات بیشتری را بر واحدهای پیکسل تولید شده در ویتنام و ارسال شده به آمریکا، نسبت به گوشیهای تولید شده در هند و تحویل داده شده به آمریکا، پرداخت کند.
گوگل، مانند هر شرکت آمریکایی که پس از واردات کالا از خارج از کشور، تعرفه پرداخت میکند، میتواند تصمیم بگیرد با انتقال بخشی از افزایش مالیات به مصرفکنندگان در قالب افزایش قیمت، حاشیه سود خود را ثابت نگه دارد.
گوگل اگر قصد دارد بیشتر تولید خود را به هند منتقل کند، باید تولید پیکسل خود را در هند به شدت افزایش دهد. در حال حاضر، گوگل ماهانه ۴۳۰۰۰ تا ۴۵۰۰۰ گوشی پیکسل در هند مونتاژ میکند و این واحدها برای بازار هند در نظر گرفته شدهاند. این رقم بسیار کمتر از تعداد واحدهایی است که برای پاسخگویی به تقاضای رو به رشد آمریکا برای خط پیکسل، که انتظار میرود سال آینده با عرضه پیکسل 10 افزایش یابد، باید در هند تولید کند.