در جریان نخستین نشست همافزایی بین صنعت، دانشگاه و جامعه که به میزبانی دانشگاه تهران برگزار شد، گزارشی از پیشرفتهای راهبردی در حوزه امنیت غذایی ارائه گردید. بر اساس این گزارش، وابستگی ایران به واردات هستههای اولیه غذایی مانند بذور هیبرید، اجداد دام و طیور و تخم چشمزده ماهی از بیش از ۹۵ درصد به کمتر از ۸۰ درصد کاهش یافته است.
ارژنگ جوادی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی ریاست جمهوری، ضمن ارائه این آمار، از پیشرفت ۱۵ درصدی در مسیر استقلال فناورانه غذایی کشور خبر داد. او اظهار داشت که این موفقیت حاصل فعالیت بیش از ۶۴۰ شرکت دانشبنیان است که تاکنون ۱۰۲۵ محصول فناورانه را به مرحله تولید رساندهاند.
در این نشست، تمرکز بر تأمین فناوریهای پایه در اولویتهای ستاد معرفی شد. از جمله محورهای مهم سال جاری میتوان به تولید بذور هیبریدی، نهالهای عاری از ویروس، توسعه زیستمهارگرها و کودهای زیستی، تولید واکسن دام و طیور و استفاده از ابزارهای هوشمند در کشاورزی اشاره کرد.
جوادی همچنین آینده کشاورزی کشور را در گسترش تولید به محیطهای نوین از جمله سواحل، اراضی بیابانی، زمینهای حاشیه شهری و نیز محصولات جدید مانند گوشتهای آزمایشگاهی، فرآوردههای تغذیهدرمان و غذاداروها ترسیم کرد؛ محصولاتی که میتوانند جایگاه ایران را در زنجیره غذای جهانی ارتقا دهند.

از دیگر نکات مهم این گردهمایی، تأکید بر ایجاد پل ارتباطی بین دانشگاه و صنعت بود. ستاد توسعه غذا و کشاورزی با شناسایی ظرفیتهای علمی و نیازهای فناوری صنایع، پروژههای مشترکی را طراحی کرده و از آنها با خدماتی نظیر مشاوره مالکیت فکری و مدل کسبوکار حمایت میکند.
در ادامه، در بخش پرسش و پاسخ با حضور نماینده ستاد، دغدغههای فعالان این حوزه بهویژه در زمینه ابزارهای حمایتی موجود و فرصتهای همکاری با دانشگاهها مورد بررسی قرار گرفت.